Over ons

Mirjam & Cara

Mirjam Schulpen:  Ik werk sinds ruim 20 jaar met mensen in groepen en individueel. Als CNVC-gecertificeerd trainer, coach en mediator help ik mensen graag om hun werk- en privé-leven te navigeren op momenten van verdriet en vreugde, van conflict en rust. Het is mijn passie om je te helpen bij het creëren van helderheid, begrip en samenwerking.

Na mijn afstuderen (Universiteit van Utrecht en Barcelona) heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd om mensen te begeleiden (o.a. bij ‘Connecting2life’ en ‘BTA)’. Ik ben zeer geïnspireerd door Geweldloze Communicatie en mindfulness. Geweldloze Communicatie helpt me om liefdevolle relaties te hebben met mijn kinderen, partner en anderen, zonder mezelf kwijt te raken. Het is een concreet, praktisch instrument dat ik dagelijks gebruik. Mindfulness helpt me om mijn innerlijke rust en gronding te vinden. Ook helpt het mij om contact te maken met mijn onprettige gevoelens. Ik mediteer sinds een jaar of 20.

Ik word blij als ik kan delen wat mij heeft geholpen bij mijn eigen ervaringen op het gebied van samenwerking en relaties, verlies, verandering, ziekte, geweld, stigma, scheiding, co-ouderschap, bewust opvoeden. Het geeft mij energie als ik  via Mirjam Schulpen Training & Coaching mensen kan  helpen bij het vinden van hun eigen wijsheid en waarheid. Mijn droom is dat onprettige emoties net zo welkom en gewoon worden als plezier en lachen. De thema’s rouw en zelfcompassie zijn mij dan ook dierbaar. Ik geef cursussen Verbindend Communiceren voor beginners, gevorderden, ouders, docenten. Verder geef ik VC coaching en mediation sessies (individueel, aan stellen, teams, gezinnen, families ).

Verder ondersteun ik  teams en professionals graag bij het bewust worden van de keuzes die er zijn, hoe stressvol of pijnlijk de situatie ook is. Zo kan empowerment, vrijheid en ruimte ontstaan en kunnen concrete stappen gezet worden om de sfeer en samenwerking te verbeteren

Ik geloof in een ‘cultuur zonder fouten’, waarin mensen kunnen leren en iets nieuws proberen. Ik geniet van diversiteit, omdat ik gewoond en gewerkt heb in Spanje, Afrika en Midden-Amerika en ben ervaren met het contact hebben met mensen uit allerlei culturen.

Ik hou van talen en spreek vloeiend Nederlands, Engels, Spaans, Frans en (iets minder) Catalaans en Duits. In deze talen kan ik sessies en trainingen geven.

Cara Crisler: Ik hou van mensen en van het zien van hun drijfveren, hun pure intenties, de diamanten die ze verbergen achter hun masker of muur. Er is zoveel schoonheid in ieder van ons en we willen allemaal graag daarover gezien en begrepen worden door anderen. Dat gebeurt als we verbinding ervaren, iets waar ik diep naar verlang in mijn leven. Vroeger verwarde ik dit verlangen naar verbinding met mijn verlangen naar harmonie . . . kon ik geen ‘nee’ zeggen en had ik veel last van innerlijke conflicten en schuldgevoel. Gelukkig heb ik geleerd om bewust keuzes te maken die vervullend voor me zijn op verschillende manieren.

Nu focus ik in mijn werk op het ondersteunen van anderen om meer gemak te vinden in relaties plus een gezonde balans in werk en privé. Ik begeleid mensen in allerlei soorten relatie-situaties door hen eerst eerlijke, open gesprekken te hebben met zichzelf. Daarna komt er meer gemak in het eerlijk spreken met anderen, het verbinding maken tijdens conflicten en het vinden van win-win oplossingen.

Als CNVC-gecertificeerd coach, mediator en trainer baseer ik veel van mijn werk op Geweldloze Communicatie (GC / NVC) van Marshall Rosenberg, wat ik sinds 2011 bestudeer. Dit pad ben ik gestart lang voordat ik GC ontdekte. In de VS (mijn land van herkomst), werkte ik 15 jaar met ‘community partnerships’, bij het samen strategisch communiceren en plannen. Dit was uitdagend, vooral doordat de achtergronden en belangen van de teamleden zeer divers waren. Ik steunde daarbij op de door mij gevolgde studie Planning en trainingen over facilitation en mediation.

Nu werk ik als coach en relatie-mediator en ook geef ik trainingen aan teams die meer menselijkheid en verbinding wensen en waarderen op de werkvloer. Via Crisler Coaching & Consulting geef ik individuele en relatie-sessies en verder geef ik regelmatig workshops, teamtrainingen en cursussen.

Ik ben geaccrediteerd door de European Mentoring & Coaching Council en voldoe aan de EMCC Global Code of Ethics for Coaches & Mentors (die beschrijft wat een cliënt kan verwachten van mij) en de EMCC Complaints Procedure (in geval van geschillen).

Mirjam and Cara

Wij werken ook samen met onze collega Paige Zarganis (klik hier om haar website te zien).

Wil je graag de connectie optimaliseren in je team?  Ontdek hoe een training & coaching traject op maat eruit kan zien voor jouw team. Neem contact met ons op hier voor een ‘connecting conversation’, een verbindend gesprek.